, Managing Partner Taxhouse, a participat, ca invitat, într-o dezbatere despre fiscalitate a televiziunii de business Profit News TV. Ea a discutat, alături de Adriana Nedelea și Oana Osman, despre provocările fiscale ale companiilor la început de an.

2022 va fi un activ, cel puțin din perspectiva discuțiilor dintre mediul privat și reprezentanții guvernului, în special datorită angajamentelor luate de statul român pentru implementarea PNRR.

Astfel, provocările fiscale sunt cele legate de implementarea PNRR și a măsurilor fiscale asumate prin acest program.

De asemenea, aşteptările mediului de business sunt predictibilitatea regimului fiscal, care nu ar trebui schimbat fără o consultare a companiilor direct afectate. Antreprenorii și investitorii își doresc în egală masură și implementarea efectivă a unor soluții de digitalizare și modernizare a ANAF, dublată de îmbunătățirea continuă a comunicării online cu contribuabilii – persoane fizice sau juridice.

Articolul integral, pe Profit.ro: Mediul de afaceri are nevoie din partea autorităților de o consultare reală în ce privește măsurile cu impact fiscal, modificările de taxe și impozite, având în vedere că, de obicei, consultările au loc au loc într-un context în care decizia este deja aproape luată politic, a declarat, la PROFIT NEWS TV, Angela Roșca, partener în cadrul firmei de consultanță TaxHouse.

Deciziile luate și anunțate cu termene foarte scurte de implementare, cum a fost tentativa din decembrie de a reduce plafonul de încadrare la impozitare de tip microîntrprindere, afectează companiile care își fac, în mod obișnuit, planurile din timp. Angela Roșca este partener fondator al Taxhouse și are peste 25 ani de experiență în consultanță fiscală locală și internațională. Ea reprezintă mediul de afaceri în dialogul permanent cu Guvernul și Parlamentul, ca membru activ al grupurilor de lucru pe fiscalitate ale unor organizații precum Romanian Business Leaders, Consiliului Investitorilor Straini, AmCham România și Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei.

Citește mai multe in articolul publicat pe Profit.ro.

Raportarea publică pentru fiecare țară în parte, adoptată: cum sunt influențate multinaționalele Tendințele anului 2022: provocările fiscale ale mediului de business