Reprezentare fiscala

Va asistam sa va inregistrati, sa declarati si sa platiti impozitele datorate in Romania.

Furnizam o gama completa de servicii de reprezentare fiscala, cu precadere privind taxa pe valoarea adaugata si impozitul pe profit / impozitul pe castigurile de capital, bazandu-ne pe o cunoastere profunda a sistemului fiscal din Romania si o excelenta comunicare cu autoritatile fiscale.

Reprezentant fiscal / imputernicit in scopuri de TVA

Ne asumam rolul de reprezentant fiscal sau imputernicit in scopuri de TVA atunci cand activitatea clientilor in Romania duce la obligativitatea sau, in anumite situatii, la posibilitatea de a opta pentru inregistrarea in scopuri de TVA inaintea inceperii desfasurarii activitatii.

Clientii stabiliti in UE au obligatia de inregistrare in scopuri de TVA in Romania prin procedura inregistrarii directe, in timp ce companiile din afara UE trebuie sa desemneze un reprezentat fiscal in scop de TVA in Romania care va fi raspunzator in fata autoritatilor fiscale romane cu privire la obligatiile TVA care apar in Romania. Cerinte similare se aplica si clientilor din afara UE pentru a obtine o rambursare a TVA pe baza dispozitiilor celei de-a 13-a Directive a UE, pentru care putem sa actionam ca reprezentant fiscal de TVA in scopul rambursarii.

Serviciile noastre de reprezentare includ asistenta pe parcursul inregistrarii, respectiv a radierii inregistrarii in scopuri de TVA in Romania, precum si o gama completa de servicii conexe, privind intocmirea formalitatilor de declarare, plata TVA, asistenta pe parcursul procesului de obtinere a rambursarilor de TVA, corespondenta cu autoritatile fiscale etc.

Reprezentant fiscal / imputernicit in scopuri de impozit pe profit si impozit pe castigurile de capital

Actionam ca imputernicit fiscal pentru clientii straini care isi desfasoara activitatea in Romania printr-un sediu permanent, care efectueaza tranzactii imobiliare in Romania sau care tranzactioneaza valori mobiliare romanesti. Avand in vedere complexitatea si caracteristicile specifice unor astfel de proiecte, de obicei recomandam si efectuam o analiza aprofundata a fiecarui proiect pentru a identifica tratamentul fiscal aplicabil in situatia specifica. Obligatiile care apar in general si pentru care oferim asistenta se refera la obtinerea codurilor de identificare fiscala in Romania, depunerea declaratiilor fiscale si prezentarea certificatelor de rezidenta fiscala pentru a invoca dispozitii favorabile ale conventiilor de evitare de dublei impuneri.