Rambursari de impozite

Nimeni n-ar trebui sa treaca singur prin procesul de rambursare. Ne puteti lasa noua increngatura de acte si demersuri juridice necesare.

Serviciile noastre dedicate rambursarii impozitelor platite in Romania se adreseaza clientilor rezidenti sau nerezidenti care sunt interesati de obtinerea de rambursari de TVA si alte impozite si taxe (de ex. impozit cu retinere la sursa, impozitul pe castiguri de capital etc.).

Serviciile noastre va permit sa va concentrati asupra activitatilor dvs. comerciale si, pentru a va stimula fluxul de numerar intr-un mod demn de incredere si in timp util, va asistam in relatiile cu autoritatile fiscale romane pe parcursul procedurii de rambursare a impozitelor, care este adesea impovaratoare si consumatoare de timp, bazandu-ne pe practica si expertiza noastra extinsa in aceasta privinta.

Rambursarea de TVA pentru companii straine

Asistam companiile stabilite in UE si pe cele din afara UE care nu sunt inregistrate in scopuri de TVA in Romania sa recupereze TVA aferenta achizitiilor din Romania, in baza procedurilor ce implementeaza Directivele Europene a 8-a si respectiv a 13-a, in legislatia romaneasca. Pentru a optimiza procesul de rambursare de TVA, noi colectam documentele pe baza carora se va pregati cererea de rambursare, le revizuim pentru a ne asigura ca sunt conforme cu cerintele legislatiei romane in materie, dupa care pregatim cererea de rambursare si o depunem la autoritatile fiscale competente. De asemenea, urmarim desfasurarea procesului de analiza a cererii de catre autoritatile fiscale romane, in vederea obtinerii unui raspuns cat mai rapid. Eficienta metodelor noastre de lucru este foarte apreciata atat de clienti cat si de autoritatile fiscale romane.

Rambursari de TVA pentru companii inregistrate in scopuri de TVA

Bazandu-ne pe practica si expertiza noastra extinse, asistam companiile care sunt inregistrate in scopuri de TVA in Romania in cursul procedurii de rambursare a TVA, pentru a imbunatati fluxul de numerar al clientilor intr-o maniera rapida si eficienta.

Serviciile noastre implica, printre altele, o revizuire limitata a tranzactiilor desfasurate de client, cu scopul de a identifica potentiale arii de risc semnificative, asistenta continua pe durata inspectiei fiscale de TVA, asistenta in legatura cu potentialele aspecte sensibile ce pot fi subiect de disputa cu autoritatile fiscale romane, precum si asistenta in formularea contestatiilor impotriva deciziilor autoritatilor fiscale, acolo unde este cazul.

Impozitul cu retinere la sursa, impozitul pe dividende si impozitul pe castigurile de capital

Oferim asistenta in vederea determinarii eligibilitatii clientilor nostri pentru rambursarea totala sau partiala a impozitului cu retinere la sursa platit in exces catre bugetul statului roman, in legatura cu venituri obtinute din Romania de companii nerezidente din comisioane, redevente, dobanzi, dividende sau servicii diverse, in baza prevederilor legislatiei romanesti, ale legislatiei Uniunii Europene si ale tratatelor de evitare a dublei impuneri incheiate intre Romania si alte state.  Oferim servicii similare si in vederea recuperarii impozitul pe castiguri de capital platit in exces.

In cadrul serviciilor de rambursare, pregatim toata documentatia necesara prevazuta de legea romana, asigurandu-ne ca autoritatile fiscale romane ramburseaza suma maxima a impozitului retinut la sursa, a impozitului pe dividende sau a celui asupra castigurilor de capital si asistam clientii in timpul procesului de audit fiscal.