Preturi de transfer

Va putem consilia in probleme legate de preturile de transfer si va asistam in legatura cu tranzactiile intra-grup.

Evolutiile actuale din cadrul OCDE si al Uniunii Europene, alaturi de globalizarea comertului si extinderea continua a corporatiilor multinationale au condus la un stadiu in care problematica preturilor de transfer a devenit unul dintre cele mai importante aspecte cu care se confrunta in prezent multinationalele, dar si companiile locale. Investigatiile autoritatilor fiscale in aceasta privinta au devenit, de asemenea, mai accentuate. Urmand tendinta internationala, legislatia romaneasca privind preturile de transfer impune companiilor locale sa aiba la dispozitie documentatia privind preturile de transfer pe baza careia autoritatile fiscale pot evalua conformitatea cu principiul preturilor de piata.

In acest context, echipa noastra specializata de consultanti fiscali are capacitatea, cunostintele si experienta vasta necesare pentru a va asista sa respectati reglementarile actuale din Romania privind preturile de transfer sau sa treceti printr-o inspectie fiscala. Pentru a acoperi implicatiile complexe transfrontaliere, lucram impreuna cu experti straini in stabilirea preturilor de transfer din reteaua Taxand, in vederea atenuarii consecintelor fiscale adverse, cum ar fi dubla impunere sau penalitati pentru nerespectarea cerintelor legale in diferite jurisdictii.

Serviciile noastre legate de preturile de transfer includ:

  • Elaborarea si pregatirea politicilor de preturi de transfer la nivel de grup sau companie;
  • Revizuirea tranzactiilor din lantul de aprovizionare si sfaturi cu privire la aspectele legate de preturile de transfer, in corelatie directa cu consecintele impozitarii indirecte;
  • Pregatirea dosarelor de preturi de transfer (master file, country file), rapoarte si notificari “tara cu tara”;
  • Revizuirea politicilor si documentatiei existente sau indrumare pentru pregatirea dosarelor necesare;
  • Redactarea si negocierea Acordurilor de Pret Avansat (APA);
  • Servicii de solutionare a litigiilor: reprezentare si asistenta in timpul inspectiilor fiscale, asistenta in etapa contestatiei administrative si servicii de expertiza judiciara, proceduri de asistenta mutuala (MAP).