Ne pricepem la tranzactii imobiliare.  Si putem sa va oferim asistenta personalizata pe specificul activitatii dumneavoastra.

Tranzactii imobiliare

Daca cumparati, dezvoltati, vindeti, inchiriati sau luati in leasing proprietati imobiliare in Romania, veti avea intotdeauna nevoie de o expertiza tehnica solida pentru a putea detine controlul asupra consecintelor tranzactiilor dumneavoastra.

Consultantii nostri fiscali specializati in tranzactii imobiliare va pot asista in procesele de investitie, dezvoltare, operare si vanzare/lichidare, oferindu-va o asistenta utila pentru specificul activitatii dumneavoastra.  Lucram impreuna cu colegii nostri din reteaua mondiala Taxand pentru a va asista in implementarea unor structuri fiscale internationale destinate a maximiza profiturile nete pe perioada detinerii investitiei sau la vanzarea/lichidarea investitiei.

Clientii nostri din domeniul imobiliar sunt atat proprietari, cat si dezvoltatori de proiecte imobiliare, investitori, antreprenori, locatori si locatari, agenti si furnizori de servicii profesionale, care se bazeaza pe cunoasterea si expertiza noastra in domeniul imobiliar pentru tratarea aspectelor fiscale complexe caracteristice acestor tranzactii.

Serviciile noastre axate pe domeniul imobiliar, in diversele faze de dezvoltare a proiectelor, includ:

 • Structurarea investitiilor imobiliare in Romania, luand in considerare rezidenta fiscala a investitorilor;
 • Due dilligence fiscal;
 • Finantarea achizitiilor de proprietati imobiliare in Romania (capital social versus imprumuturi) si structurari fiscale - leveraged buy-outs, fuziuni, divizari, leasing, etc.
 • Vanzarea directa de bunuri imobiliare (vanzare de active) vs. vanzare indirecta a proprietatilor imobiliare (vanzare de actiuni);
 • Tratamentul impozitului cu retinere la sursa a venituri obtinute din Romania de catre nerezidenti;
 • Impozitarea dividendelor;
 • Impozitarea castigurilor de capital;
 • Impozitul pe profit - deductibilitatea costurilor, preturi de transfer, valorea fiscala, etc.
 • Taxa pe valoare adaugata – aspecte specifice investitiilor si operatiunilor din domeniul imobiliar;
 • Tranzactii de tipul „sale and lease-back”
 • Taxe de timbru si notariale;
 • Reglementari privind controlul schimbului valutar, etc.

 

 

Despre noiServiciiNoutati / publicatiiEchipa noastraCariereContactRazi de taxeTermeni si conditii

© Copyright Taxhouse 2020
Informatiile de pe acest site sunt intentionate sa ofere doar un cadru general si nu consultanta fiscala completa. Taxhouse nu este responsabila pentru rezultatele nici unei actiuni luate pe baza informatiilor de pe acest site, si nici pentru erori sau omisiuni continute pe acest site. Taxhouse nu intentioneaza sa ofere consultanta fiscala in sine prin acest site. Cititorii sunt incurajati sa ii consulte pe specialistii nostri competenti pentru a obtine consultanta fiscala specifica privind tranzactiile lor specifice inainte de a lua o decizie care implica impozitarea in Romania. Acest site nu folosește cookie-uri.