Daca aveti o problema cu taxele, avem si noi o problema cu taxele. Si facem tot posibilul sa o rezolvam. 

Restructurari, fuziuni si achizitii

In mediul de afaceri romanesc, a devenit o practica atat pentru societatile comerciale autohtone cat si pentru companiile multinationale sa treaca prin procese de reorganizare si sa se angreneze in fuziuni si achizitii. Ca raspuns la noua tendinta a climatului de afaceri, am dezvoltat o linie de servicii de consultanta axata pe reorganizari corporatiste, concentrandu-ne pe restructurari fiscale si due diligence fiscal si financiar, cu scopul de a oferi clientilor nostri consultanta cu privire la cele mai eficiente strategii, nu numai pentru a diminua costurile fiscale asociate unui astfel de proces de reorganizare, ci si pentru a reduce riscul unor potentiale dispute viitoare cu autoritatile fiscale romane.

Echipa noastra a acumulat o experienta semnificativa in consilierea clientilor intr-o mare varietate de tranzactii, inclusiv reorganizari corporatiste, fuziuni si achizitii, achizitii de proprietati imobiliare, listari initiale pe bursele de valori,emisiuni de valori mobiliare, fuziuni internationale, etc.  Specialistii nostri au dezvoltat si optimizat structuri tranzactionale bazandu-se pe o experienta vasta, o cunoastere profunda a sistemului fiscal romanesc si a vehiculelor investitionale deja consacrate. 

Oferim o gama completa de servicii de due diligence fiscal, restructurare fiscala in perioada pre-achizitie precum si servicii de consultanta fiscala de restructurare pre- si post-achizitie. 

Due diligence fiscal

Obiectivul nostru este de a crea si structura in mod eficient diferitele tranzactii de fuziune si achizitie, prin colectarea, analiza si evaluarea situatiei fiscale a companiilor implicate, prin intermediul procesului de due diligence fiscal.  Acest proces urmareste evaluarea riscurilor fiscale asociate cu societatea comerciala intentionata a fi achizitionata, pentru perioada supusa revizuirii noastre.  Procesul de due diligence fiscal se desfasoara in baza unor proceduri stabilite de comun acord, a informatiilor obtinute in urma intalnirilor cu reprezentantii companiei-tinta si a analizei unui set de documente specific (rapoartele anterioare de control fiscal, declaratii de impozit pe profit, deconturi de TVA si alte declaratii fiscale etc).  Acest proces se finalizeaza prin pregatirea unui scurt sumar al aspectelor fiscale identificate, insotit de un raport detaliat asupra riscurilor asociate, impreuna cu o cuantificare a acestora, in baza informatii existente.


Structurarea tranzactiilor

Echipa noastra ofera asistenta fie cumparatorului, fie vanzatorului, in etapa de pre-achizitie, cat si prin oferirea de asistenta pentru restructurari fiscale pre- si post-achizitie.  In vederea optimizarii structurarii tranzactiilor, abordam atat aspecte fiscale romanesti cat si internationale, colaborand indeaproape cu colegii nostri din cadrul retelei globale Taxand, specializati in sisteme fiscale ale altor jurisdictii.

Serviciile noastre de structurare fiscala includ:

  • Crearea de structuri de investitie eficiente;
  • Alternative de finantare pentru achizitionarea de companii, achizitii cu structuri specifice  de finantare ("leveraged buy-outs"), listari pe burse de  valori, emisiuni de titluri;
  • Analiza implicatiilor fiscale ce decurg din reorganizari, fuziunile si achizitii;
  • Simularea mai multor scenarii posibile privind tranzactiile si evaluarea consecintelor lor  fiscale;
  • Planificare fiscala pentru fuziuni locale si transfrontaliere.

 

 

Despre noiServiciiNoutati / publicatiiEchipa noastraCariereContactRazi de taxeTermeni si conditii

© Copyright Taxhouse 2020
Informatiile de pe acest site sunt intentionate sa ofere doar un cadru general si nu consultanta fiscala completa. Taxhouse nu este responsabila pentru rezultatele nici unei actiuni luate pe baza informatiilor de pe acest site, si nici pentru erori sau omisiuni continute pe acest site. Taxhouse nu intentioneaza sa ofere consultanta fiscala in sine prin acest site. Cititorii sunt incurajati sa ii consulte pe specialistii nostri competenti pentru a obtine consultanta fiscala specifica privind tranzactiile lor specifice inainte de a lua o decizie care implica impozitarea in Romania. Acest site nu folosește cookie-uri.