Va putem consilia in probleme legate de preturile de transfer si asista in legatura cu tranzactiile intra-grup.

Preturi de transfer

In contextul actual al globalizarii comertului international si al expansiunii companiilor multinationale, problema preturilor de transfer a devenit una dintre cele mai importante teme de actualitate cu care se confrunta multinationalele si companiile cu dezvoltare regionala. Atentia autoritatilor fiscale asupra problemei a devenit mai puternica, chiar si in tari cu impozitare redusa.

In concordanta cu tendinta internationala, legislatia romaneasca privind preturile de transfer a fost modificata prin publicarea in februarie 2008 a cerintelor specifice privind continutul dosarului preturilor de transfer pe care contribuabilii romani platitori de impozit pe profit, ce desfasoara tranzactii cu persoane afiliate, trebuie sa il pregateasca si sa il aiba disponibil in cazul unei inspectii fiscale.

In acest context, echipa noastra de consultanti specializati are capacitatea, cunostintele si experienta necesara sa va asiste pentru a respecta prevederile romanesti privind preturile de transfer si, impreuna cu colegii nostri din reteaua internationala Taxand, si a celor internationale, in vederea minimizarii sarcinii fiscale si a implicatiilor nefavorabile ce imbraca forma dublei impozitari sau a penalitatilor pentru nerespectarea cerintelor legale din diverse jurisdictii.

Serviciile noastre in legatura cu preturile de transfer includ:

  • Servicii de planificare si consultanta;
  • Structurarea eficienta din punct de vedere fiscal a lanturilor de productie-distributie, in stransa legatura si cu implicatiile privind impozitarea indirecta;
  • Revizuirea politicilor si documentatiei privind preturile de transfer;
  • Analiza economica in vederea determinarii marjelor de profit aplicabile in tranzactiile cu persoane afiliate, in conformitate cu principiul pietei libere;
  • Schitarea si negocierea acordurilor de pret in avans ("APA");
  • Asistenta in pregatirea dosarului preturilor de transfer;
  • Reprezentare si asistenta pe durata inspectiilor fiscale.

 

 

Despre noiServiciiNoutati / publicatiiEchipa noastraCariereContactRazi de taxeTermeni si conditii

© Copyright Taxhouse 2020
Informatiile de pe acest site sunt intentionate sa ofere doar un cadru general si nu consultanta fiscala completa. Taxhouse nu este responsabila pentru rezultatele nici unei actiuni luate pe baza informatiilor de pe acest site, si nici pentru erori sau omisiuni continute pe acest site. Taxhouse nu intentioneaza sa ofere consultanta fiscala in sine prin acest site. Cititorii sunt incurajati sa ii consulte pe specialistii nostri competenti pentru a obtine consultanta fiscala specifica privind tranzactiile lor specifice inainte de a lua o decizie care implica impozitarea in Romania. Acest site nu folosește cookie-uri.