Aici gasiti ultimele modificari ale legislatiei fiscale.

TaxHotTopics

Obligatii declarative: formular 600

Ordinul 4140/2017, elaborat in baza OUG 79/2017 privind modificarea Codului fiscal, aproba modelul si continutul formularului 600 “Declaratie privind venitul asupra caruia se datoreaza contributia de asigurari sociale si cu privire la incadrarea veniturilor realizate in plafonul minim pentru stabilirea contributiei de asigurari sociale de sanatate”.

Pentru stabilirea contributiei de asigurari sociale de sanatate, acest formular trebuie depus pana pe data de 31 ianuarie 2018, de persoanele fizice care au realizat in anul precedent (2017) venituri anuale cumulate cel putin egale cu 12 salarii de baza minime brute pe tara (22.800 pentru anul fiscal 2018) din una sau mai multe surse de venituri din urmatoarele categorii:

-       activitati independente (PFA/ exercitarea unor profesii liberale, drepturi de proprietate intelectuala , etc.);

-       investitii (dividende, castiguri de capital, dobanzi – inclusiv la depozite bancare, etc.);

-       cedarea folosintei bunurilor;

-       asocierea cu o persoana juridica;

-       activitati agricole, silvicultura, piscicultura;

-       alte surse.

Pentru stabilirea contributiei de asigurari sociale, acest formular trebuie depus pana pe data de 31 ianuarie 2018 de persoanele fizice care realizeaza venituri din activitati independente, din una sau mai multe surse de venit, pentru care venitul net realizat in anul precedent/ valoarea normelor de venit raportat(a) la numarul lunilor de activitate, etc. este cel putin egal(a) cu nivelul salariului de baza minim brut pe tara in vigoare in luna ianuarie (1.900 pentru ianuarie 2018).

Potrivit informatiilor ANAF, contribuabilii au la dispozitie si posibilitatea transmiterii acestui formular prin posta cu confirmare de primire sau in format electronic, pe portalul www.anaf.ro.


Va rugam sa aveti in vedere buletinul informativ trimis in data de 15 Ianuarie 2018.

Pentru detalii puteti contacta orice membru al echipei Taxhouse sau ne puteti transmite un mesaj pe adresa de e-mail office@taxhouse.ro.

 

 

 

                                                                       
 

 


 

Despre noiServiciiNoutati / publicatiiEchipa noastraCariereContactRazi de taxeTermeni si conditii

© Copyright Taxhouse 2020
Informatiile de pe acest site sunt intentionate sa ofere doar un cadru general si nu consultanta fiscala completa. Taxhouse nu este responsabila pentru rezultatele nici unei actiuni luate pe baza informatiilor de pe acest site, si nici pentru erori sau omisiuni continute pe acest site. Taxhouse nu intentioneaza sa ofere consultanta fiscala in sine prin acest site. Cititorii sunt incurajati sa ii consulte pe specialistii nostri competenti pentru a obtine consultanta fiscala specifica privind tranzactiile lor specifice inainte de a lua o decizie care implica impozitarea in Romania. Acest site nu folosește cookie-uri.